3 tips som förlänger hållbarheten på ditt mobilbatteri

Har du koll på att ditt mobilbatteri tar skada av att laddas när det redan är fulladdat? Att ju färggladare bakgrundsbild du har på mobilen, desto mer batteristyrka dras? Läs om hur du kan förlänga hållbarheten på ditt mobilbatteri med följande tips:

1. Stäng av och dämpa
Stäng av funktioner som du inte använder i stunden exempelvis Wi-Fi, Bluetooth, vibrationer och push-notiser. Dra även ner på ljud- och ljusstyrka. Ju färggladare bakgrundsbild du har på mobilen, desto mer batteristyrka dras.

2. Dissa skärmtiden
Det kanske är självklart. Men att interagera med mobilen via spel, kolla videoklipp eller sociala medier är en riktig data- och batteritjuv. Välj att ladda ditt eget batteri på lunchpausen genom att ta en promenad eller en kaffe med kollegan i stället för skärmtid.

3. Ladda varken upp eller ur
Mobilbatteriet tar skada av att laddas när det redan är fulladdat, samma sak när det laddar ur helt. Batteriet ett maxtak av urladdningar som det klarar av. Det beror på att litiumbatterier som finns i mobiler är designade för att laddas ofta och med mycket styrka kvar.

Källa: Naturskyddsföreningen